Over Theater Perplex

Ontstaan
In seizoen 2017-2018 bracht een speling van het lot actrice Lynn Suy, acteur Tom Haezendonck en regisseur Marc van Hoof samen in de productie Niets is wat het lijkt… in de Kleine Fakkel van het Fakkeltheater te Antwerpen. In de rand van deze productie werd veel gedroomd, er werden plannen gesmeed… en in het najaar van 2018 richtten Lynn, Marc en Tom samen Theater Perplex op.
In het seizoen 2019-2020 ging Theater Perplex ook effectief het podium op.

Wat willen we doen?
Theater Perplex wil producties brengen waar andere gezelschappen zich niet aan wagen. Producties die maatschappelijke problemen aansnijden die niet gemakkelijk op de scène te brengen zijn. Producties die de toeschouwers aangrijpen. Producties die dingen durven tonen. Producties die geen gène hebben. Maar ook producties die humor niet schuwen, omdat humor de gestelde problemen meer in de verf zet.
Theater Perplex brengt twee producties per seizoen. De ene is maatschappelijk relevant, de andere is ontspannend, maar tegelijkertijd speciaal, net een tikkeltje meer dan vergelijkbare stukken in het betrokken genre.

Wie zijn we?
Theater Perplex heeft momenteel een twintigtal leden. Allen zijn het mensen die een passie hebben voor theater. Die theater ademen. Allen zijn het amateurs die de pretentie hebben door inzet en toewijding het niveau van het professioneel theater te evenaren. En misschien te overstijgen.

Viviane De Muynck

De bekende Vlaamse actrice Viviane De Muynck was bereid het meterschap van Theater Perplex op zich te nemen. We kennen haar o.a. van de politieserie Professor T. en van de film Niet Schieten van Stijn Coninx. Zij werkt ook geregeld in het buitenland. Wij vinden het een hele eer dat zij ons jonge theatergezelschap wil ondersteunen met haar advies.